La Confraria de Pescadors de Barcelona aposta per fomentar i incentiven la reorientació productiva de la pesca amb finalitats turístiques, vinculant la conservació de les activitats i l’ús sustentable dels recursos naturals mitjançant el pesca turisme, on les activitats realitzades per la nostra entitat consistiran en :

• Rutes i Visita al ports i llotges de peix per conèixer la subhasta
• Posada en valor de la cultura marinera dels pobles a través de festivals de música, exposicions, festes, exposicions, etc.
• Jornades gastronòmiques, cursos de cuina marinera, showcooking
• Segell de qualitat per fomentar la venda i el consum del peix de llotja
• Cursos per conèixer varietats, com reconèixer la frescor i qualitat, etc.
• Visita Museu Marítim
• Visita a vaixells

El Desenvolupament d’aquesta activitat es realitzés mitjançant :

VISITES GUIADES A LES INSTAL·LACIONS DE LA CONFRARIA

Es farà una passejada pel port pesquer per conèixer el seu funcionament i les seves barques. Les instal·lacions de la Confraria són un marc incomparable per explicar què són i com funcionen la subhasta del peix, la confraria de pescadors i el sector pesquer en general. Es donen respostes a temes com la pesca i el port, la subhasta del peix, les classes de peix i les seves propietats nutricionals, com es cuinen i quin gust tenen. La visita acaba amb una degustació.

A través d’uns audiovisuals, plafons expositius i l’acompanyament a tot moment d’un guia, s’expliquen els elements més rellevants del món pesquer

VISITES GUIADES A lA LLOTJA

Visitem un dels principals atractius del port pesquer del Port pesquer de Barcelona : la subhasta del peix, amb explicació directa del seu funcionament, les característiques de la flota, les espècies venudes, el paper dels compradors .

GASTRONOMIA A LA MAR

La Confraria de pescadors de Barcelona , vol contribuir al coneixement, la sostenibilitat i la gastronomia dels productes marins, posant en valor i fent pedagogia d’aquelles espècies poc cotitzades, però amb un alt valor culinari i gastronòmic. Aquesta activitat la realitzés amb una visita guiada a l’equipament cultural per descobrir, conèixer i degustar la cuina del peix del nostre país. Acompanyats d’un guia es visita a la subhasta del peix i es fa un recorregut pel Port finalitzant amb unes degustacions de peix, per fer gaudir al visitant de la cuina marinera amb tots els sentits

Són activitats pensades la creació d’un Taller per a la demostració i degustacions dels nostres productes , amb receptes dels plats més tradicionals amb els més innovadors, pels propis mariners com a cuiners de la nostra ciutat. Amb la finalitat d’endinsar als consumidors en els secrets del món del peix i la cuina tradicional dels pescadors.

Totes aquestes activitats es realitzen sense interferir en l’horari propi de l’activitat pesquera.